Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Merjünk magyarok lenni!

1410 Ft

Szerző(k), szerkesztő(k): Dr. Máday Béla
Kiadó: Agroinform Kiadó
Oldalszám: 62
Méret: 105×140 mm

Leírás

Tartalom

Idézetek Teleki Pál gróf beszédeiből és írásaiból

Megjelent az eredeti mű reprint kiadásaként.

Vegyétek ezt az írást és olvassátok minden tételét áhítattal, elmélyedve és elmélkedve.
A magyarság nehéz, sötét éjszakájának üstököse villog itt és nemzetének boldogságához vezető utakat világít meg lényéből kitörő fényességgel.
Ő nem akart üstökös lenni és nem tudta és nem is számított arra, hogy mások majd annak nézik; ez értékét csak növeli, hitelét arannyá fémjelzi.
Tehát hittel bizakodva és tisztelettel olvassátok!!
Erősebbé, nemesebbé váltok és még manapság is érezni fogjátok: érdemes, szép és dicső dolog magyarnak lenni! Érezni fogjátok, hogy van ebben a nemzetben valami olyan érték, kincs és gyönyörűség, amiért, súlyos kereszteket viselve, kínosan szenvedve, nélkülözve, megfeszülésig dolgozva, robotolva, érdemes, sőt kötelesség élni-halni!
Vegyétek ezt az írást és megtanulva a tanulságokat, olvassátok a lélekben minden igaz magyarok közt élő nagy Halott életet adó üzeneteit!
Lelki szemetek elé rajzolódjék ki szikár, a magyar élniakarástól mindennel dacoló, elszánt nemes alakja, amely ott lebeg a szentistváni birodalom minden ékes gyöngyszeme felett, hangosan hirdetvén, hogy: csak az a nemzet hal meg, amely önmagát megtagadva, élni nem akar!
Mi élni akarunk és az élnitudást készséggel tanuljuk attól, aki a halálon túl is az életet hirdeti, arra biztat és arra serkent, hogy merjünk magyarok lenni!

A Fiatal Magyarság Szövetsége
1943

További információk

Tömeg 0.1 kg
Méretek 105 × 140 mm
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email