Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Ofszet nyomdai eljárással bármilyen elképzelését megvalósítjuk, kívánságára egyedi technológiával exkluzívabbá tesszük (fóliázás, laminálás, ofszet lakkozás).

Könyv

Mappa

Szórólap

Hogy jön létre egy nyomdai termék?

Ajánlatot készíteni csak pontos árajánlatkérés alapján lehetséges. Alapvető szempontok megadása 

Nyomdánk grafikai stúdió részlegével szeretné tökéletesen kiszolgálni a megrendelői igényeket. A stúdió munkatársai teljes körű nyomdai előkészítést végeznek a digitális anyag szerkesztésével, színrebontásával, tördelésével. Adathordozón, elektronikus kapcsolaton keresztül is tudunk anyagot fogadni.
A stúdió a megrendelő elképzelését a hozott szöveg és képanyag felhasználásával megtervezi és nyomtatható változatba szerkeszti és tördeli. Lehetőség van nyomdakész anyag felhasználására is, az elvárt kiterjesztésről rövid leírás itt olvasható.

A rendelkezésre álló Heidelberg géppark lehetővé teszi color nyomtatványok nyomtatását B/2 méretben ofszet és műnyomó papírokra. A jól előkészített nyomólemezekről mindenkor egyenletes minőségre számíthat 70–350 grammos papírjainkon.

Kötészeti gépeink lehetővé teszik, hogy házon belül készüljön el teljes egészében a nyomdai termék. Lehetőség van részszolgáltatásra is, többek között gerincragasztást, spirálozást, összehordást, hajtogatást, borítékolást, csomagolást is vállalunk. Új szolgáltatásunk (fényes és matt fóliázás) ofszet és digitális nyomatokra egyaránt kérhető.

A kész nyomdatermék zuglói telephelyünkön előre egyeztetett időpontban átvehető, vagy kedvezményes szállítási díj ellenében eljuttatjuk megrendelőnkhöz.

Nyomdai alapfogalmak

Nyomdai termékek megnevezése:

Akkor jó, ha utal a termék típusára és egyértelműen be lehet vele később azonosítani (pl. termékkatalógus).

Méret:

A kész termék mérete, lehetőleg próbáljuk szabvány méretet megadni A/6, A/5, A/4, A/3, A/2, B/6, B/5, B/4, B/3, B/2, LA/4. Ha a termék szokatlan, különleges formájú, érdemes egy méretezett vázlatot mellékelni. Az egylapos kiadványok esetén, a kiterített méretet adjuk meg, a hajtott késztermék mérete mellett, ha a hajtások módja szokatlan, érdemes egy méretezett vázlatot mellékelni.  

Példányszám:

A kész nyomdai termék darabszáma.

Oldalak száma, terjedelem:

A kiadvány oldalszáma. Ezt minden többoldalas kiadvány esetén (katalógus, újság, könyv) meg kell adni az árajánlat kéréskor.

Anyagok:

A termék alapanyagának meghatározása kiegészítve egyéb paraméterekkel, mint a grammsúly. (Segítségül néhány minta: levélpapír 80–100 g, névjegy 250–300 g, szórólap vékony 70 g vagy jobb minőségű 115–150 g, katalógus, prospektus borító 200–300 g.)
Anyagukban színezett, előnyomott anyagok felhasználásához ajánlatos a gyártók által adott pontos megnevezést használni. Többféle alapanyagból álló, termék esetében, értelemszerűen mindegyiket külön-külön meg kell nevezni. (Pl.: belív 80 g ofszet, borító 250 g matt műnyomó) 
Általánosan használatos papírok: Ofszet (levél vagy fénymásoló papír anyag), fényes vagy matt műnyomó (színes kiadványok, szórólapok, prospektusok, dossziék anyaga), kreatív papír és karton (igényes levélpapírok, meghívók, névjegyek anyaga).  

Színek száma:

A nyomdának a színeket megadhatjuk direkt színekben, ekkor felsoroljuk a használni kívánt színeket, a szabványnak megfelelő PANTONE skála értékekkel, figyelembe véve a bevonatos vagy szívó papírra nyomtatunk.
A 4 színnel nyomtatott anyagok színeit (4 szín color – CMYK) tervezéskor meghatározzuk, a színbontáskor véglegesítjük. Figyelembe kell venni, hogy színes papírra nyomtatáskor a színek torzulnak, például sárga papíron a világoskék zöldet mutat. A színmegadás szabályos módja: az előoldali színek + a hátoldali színek száma. Pl.: 4+4 szín, vagy 1+1szín P Red 032 + P Process Black. 

Kötészet:

Határozzuk meg a kötészeti feladatokat, mint a hajtás (1x, 2x, Z-hajtás), tűzés (1x, 2x, omega kapocs), irkafűzés, lyukasztás (2 lyuk, 4 lyuk), spirálozás (fém, ikerspirál, műanyag, előfólia, hátlapkarton), tömbösítés, ragasztás (fejben- oldalt ragasztva), stancolás, dombornyomás, fóliázás (fényes, matt) stb.

Nyomdakész anyag (PDF):

A nyomtatásra kész PDF-et PRESS PDF-ben (PDF/X-4) kérjük, ügyelve, hogy a dokumentum minden színe CMYK színkódban legyen. A dokumentum tartalmazzon vágójelet, valamint a vágójelen túlnyúló grafika, fotó esetén legalább 3 mm-es kifutót.

Lenne a megbízónk?

E-mail címünk

print@informstudio.hu

Telefonszámunk

+36 30 831 7722

Bázisunk

1149 Budapest Angol utca 34.

Írjon nekünk!