Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Általános szerződési feltételek

A www.informstudio.hu és www.informkiado.hu honlapokat és online áruházat az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. üzemelteti (továbbiakban: „Szolgáltató”).

A Szolgáltató cégneve: INFORM Kiadó és Nyomda Kft.
A Szolgáltató székhelye: 1149 Budapest, Angol u. 34.
A Szolgáltató nyilvántartását végző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Szolgáltató cégjegyzékszáma: 01-09-164360
Szolgáltató adószáma: 10705782-2-42
Szolgáltató részére tárhelyet biztosító szolgáltató: Naxonet Bt.

A szolgáltatás igénybevétele
A szerződés tárgya az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. internetes áruházában található valamennyi árucikk. A szerződés a megrendelés véglegesítésével jön létre (a véglegesítés rendszerünk általi fogadásával hatályosul), írásba foglalt, határozott idejű szerződésként, s a megrendelő általi fizetést követően a termék átvételével szűnik meg. A megrendelés véglegesítéséről, s ezzel a szerződés létrejöttéről rendszerünk azonnal visszaigazolást küld email címére. A szerződést a megrendelési számon iktatjuk és tartjuk számon, amelynek adatairól bármikor tájékoztatást kérhet.

A szerződés nyelve magyar.

Ha a termék megrendelése során valamely adat tévesen vagy hibásan került rögzítésre, bármikor módosíthatja őket a Kosár oldal megfelelő mezőjében, egészen addig, amíg végleg el nem küldte megrendelését. Kérjük, ezt még a megrendelés véglegesítése előtt hajtsa végre. Aktuális rendelését mindig arra a címre küldjük, amit a rendelés véglegesítése előtt megadott.

Szolgáltató megrendeléseket elfogad interneten keresztül a www.informstudio.hu és www.informkiado.hu webcímeken, illetve e-mailben és postai levélben. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató elektronikus úton és szükség esetén telefonon adja meg a vásárlók részére. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket a Rendelés menete menüpont tartalmazza.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadóak.
Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól.

Szolgáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy a honlapján és a webshopban megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételének további feltételei a www.informstudio.hu és www.informkiado.hu oldalakon az Adatkezelési tájékoztató menüpontban olvashatóak.

A Szolgáltató – a Ptk. 6:152.§-ban foglaltakon kivételével – nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő és/vagy az esetleges közreműködők, alvállalkozók tevékenységéből fakadó károkért.

Egyéb rendelkezések
A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a vásárláskor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A Szolgáltató magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét (http://mte.hu/etikai-kodex/), saját, a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex azonban nem áll rendelkezésére

Fogyasztói panaszügyintézés írásban, illetve telefonon történik a Kapcsolat oldalon megadott e-mail címen, valamint a Szolgáltató ügyfélszolgálatánál a 06 20 556 3170 telefonszámon.

Amennyiben úgy érzi, hogy webáruházunk termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos panaszát nem rendeztük megfelelően, a Budapesti Fogyasztóvédelmi Békéltető Testület segítségét veheti igénybe az alábbi elérhetőségeken:
Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

Fizetési és szállítási módok

Webáruházunkban történő vásárlás során az alábbi fizetési módok közül választhat.

 • Előre utalással történő megrendelés esetén az összeg beérkezését követően adjuk át szállításra a megrendelt termék(ek)et.
 • Online bankkártyás fizetéssel (Barionnal) Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

 • Utánvéttel Amennyiben nem kíván/tud előre utalni, utólagos, helyszínen történő fizetéssel veheti át a megrendelt termék(ek)et.

A megrendelt termékek átvétele:

 • Személyesen (jelenleg korlátozott időpontokban) – Kiadónkban kizárólag készpénzben. A megrendelt terméket/termékeket a visszaigazolástól számított 15 napon belül nyílik lehetősége átvenni az alábbi címen és időpontokban:
  Inform Kiadó és Nyomda Kft.
  1149 Budapest, Angol u. 34. 5. épület
  Hétfő-Csütörtök: 7:00-15:00-ig
 • Futárszolgálat révén (kizárólag belföldre) – A FoxPost Zrt. és szerződött partnereik közreműködésével, a csomag átvételekor kell megfizetnie a csomag értékét, előreutalás esetén önnek csupán annyi a dolga, hogy a futárral egyeztetett időpontban otthon tartózkodjék.
 • FoxPost csomagautomatába – Csomagját az Ön által választott automata nyitvatartási idejéhez igazodva a FoxPost által SMS-ben megküldött kóddal, és az abban feltüntetett határidőig bármikor átveheti. Az át nem vett csomagot visszárura bocsájtják, az esetleges újbóli feladás díját kénytelenek vagyunk felszámítani.

E-mail: shop@agroinform.com; telefon: (1) 220-8331; +36 30 831 7722

Szállítási költségek:

 • Személyes átvétel esetén ingyenes.
 • FoxPost házhozszállítás – bruttó 1300 Ft-tól  
 • FoxPost csomagautomatás átvétel – bruttó 990 Ft-tól

Szállítási határidők:

FoxPost házhozszállítás – nem időgarantált (átlagosan 2-4 munkanap)
Az összeg megérkezését követő első munkanap adjuk át a futárszolgálat részére a csomagot. Amennyiben hétfő és csütörtök között, munkanapokon, délelőtt 11 óráig beérkezik az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. bankszámlájára az összeg, a csomag feladására még aznap lehetőség van. 

FoxPost csomagautomatás átvétel (átlagosan 1-3 munkanap) – Rendszerint a csomag feladásának napjától számított 1-3 munkanapon belül megérkezik a csomag az automatába, melyről SMS-es értesítés is érkezik. 

Rendelés lemondása, vásárlástól való elállás joga

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20.§-29.§ értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól az átvételtől számított 14 napon belül. A sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza az Inform Kiadó és Nyomda Kft. címére (1149 Budapest, Angol u. 34.), és a megérkezésétől számított 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) és a kiszállítási költség árát. A visszatérítés nem vonatkozik  a visszaküldés szállítási költségére. A visszatérítéseket átutalással fizetjük meg vevőinknek, ezért kérjük elállási nyilatkozatuk mellé mellékeljék azt a bankszámlaszámot is, melyre kérik az összegek jóváírását.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli amennyiben azt az átvételtől számított 5 munkanapon belül jelzi munkatársunk irányába.

A vételár mindig a kiválasztott áru vagy szolgáltatás mellett feltüntetett ár. A webáruházban feltüntetett árak az általános forgalmi adót tartalmazzák. Amennyiben a terméket, illetve szolgáltatást egyéb közterhek is terhelik, a feltüntetett árak ezeket is tartalmazzák.

Eladó fenntartja a webáruházban feltüntetett árak változtatásának jogát azzal, hogy a változtatás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A változtatás a már megrendelt áruk és szolgáltatások vételárát nem befolyásolja, kivéve a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott esetekben.

A webáruházban feltüntetett árak már tartalmazzák a járulékos költségeket, különös tekintettel a vételár kiegyenlítésével kapcsolatos díjakra, csomagolási költségekre. E járulékos költségek Vevőt terhelik, az elfogadott megrendelés teljes vételára a termékeknek és szolgáltatásoknak a járulékos költségekkel növelt vételára.

Ügyfélszolgálat
Bármilyen kérdéssel, észrevétellel kapcsolatban forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz:
Hétfő-csütörtök 7:00 és 15:00 óra között a +36 20 556 3170 telefonszámon,
vagy a hello@informstudio.hu e-mail címen.

Levelezési cím: Inform Kiadó és Nyomda Kft. 1149 Budapest, Angol u. 34. 5 . épület

Budapest, 2021. május 25.