Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Általános szerződési feltételek

A www.informstudio.hu és www.informkiado.hu honlapokat és online áruházat az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. üzemelteti (továbbiakban: „Szolgáltató”).

A Szolgáltató cégneve: INFORM Kiadó és Nyomda Kft.
A Szolgáltató székhelye: 1149 Budapest, Angol u. 34.
A Szolgáltató nyilvántartását végző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Szolgáltató cégjegyzékszáma: 01-09-164360
Szolgáltató adószáma: 10705782-2-42
Szolgáltató részére tárhelyet biztosító szolgáltató: Naxonet Bt.

A szolgáltatás igénybevétele
A szerződés tárgya az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. internetes áruházában található valamennyi árucikk. A szerződés a megrendelés véglegesítésével jön létre (a véglegesítés rendszerünk általi fogadásával hatályosul), írásba foglalt, határozott idejű szerződésként, s a megrendelő általi fizetést követően a termék átvételével szűnik meg. A megrendelés véglegesítéséről, s ezzel a szerződés létrejöttéről rendszerünk azonnal visszaigazolást küld email címére. A szerződést a megrendelési számon iktatjuk és tartjuk számon, amelynek adatairól bármikor tájékoztatást kérhet.

A szerződés nyelve magyar.

Ha a termék megrendelése során valamely adat tévesen vagy hibásan került rögzítésre, bármikor módosíthatja őket a Kosár oldal megfelelő mezőjében, egészen addig, amíg végleg el nem küldte megrendelését. Kérjük, ezt még a megrendelés véglegesítése előtt hajtsa végre. Aktuális rendelését mindig arra a címre küldjük, amit a rendelés véglegesítése előtt megadott.

Szolgáltató megrendeléseket elfogad interneten keresztül a www.informstudio.hu és www.informkiado.hu webcímeken, illetve e-mailben és postai levélben. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató elektronikus úton és szükség esetén telefonon adja meg a vásárlók részére. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket a Rendelés menete menüpont tartalmazza.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadóak.
Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól.

Szolgáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy a honlapján és a webshopban megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételének további feltételei a www.informstudio.hu és www.informkiado.hu oldalakon az Adatkezelési tájékoztató menüpontban olvashatóak.

A Szolgáltató – a Ptk. 6:152.§-ban foglaltakon kivételével – nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő és/vagy az esetleges közreműködők, alvállalkozók tevékenységéből fakadó károkért.

Egyéb rendelkezések
A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a vásárláskor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A Szolgáltató magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét (http://mte.hu/etikai-kodex/), saját, a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex azonban nem áll rendelkezésére

Fogyasztói panaszügyintézés írásban, illetve telefonon történik a Kapcsolat oldalon megadott e-mail címen, valamint a Szolgáltató ügyfélszolgálatánál a 06 20 556 3170 telefonszámon.

Amennyiben úgy érzi, hogy webáruházunk termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos panaszát nem rendeztük megfelelően, a Budapesti Fogyasztóvédelmi Békéltető Testület segítségét veheti igénybe az alábbi elérhetőségeken:
Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

Fizetési és szállítási módok

Webáruházunkban történő vásárlás során az alábbi fizetési módok közül választhat.

 • Előre utalással történő megrendelés esetén az összeg beérkezését követően adjuk át szállításra a megrendelt termék(ek)et.
 • Online bankkártyás fizetéssel (Barionnal) Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

 • Utánvéttel Amennyiben nem kíván/tud előre utalni, utólagos, helyszínen történő fizetéssel veheti át a megrendelt termék(ek)et.

A megrendelt termékek átvétele:

 • Személyesen (jelenleg korlátozott időpontokban) – Kiadónkban kizárólag készpénzben. A megrendelt terméket/termékeket a visszaigazolástól számított 15 napon belül nyílik lehetősége átvenni az alábbi címen és időpontokban:
  Inform Kiadó és Nyomda Kft.
  1149 Budapest, Angol u. 34. 5. épület
  Hétfő-Csütörtök: 7:00-15:00-ig
 • Futárszolgálat révén (kizárólag belföldre) – A FoxPost Zrt. és szerződött partnereik közreműködésével, a csomag átvételekor kell megfizetnie a csomag értékét, előreutalás esetén önnek csupán annyi a dolga, hogy a futárral egyeztetett időpontban otthon tartózkodjék.
 • FoxPost csomagautomatába – Csomagját az Ön által választott automata nyitvatartási idejéhez igazodva a FoxPost által SMS-ben megküldött kóddal, és az abban feltüntetett határidőig bármikor átveheti. Az át nem vett csomagot visszárura bocsátják, az esetleges újbóli feladás díját kénytelenek vagyunk felszámítani.

E-mail: shop@agroinform.com; telefon: (1) 220-8331; +36 30 831 7722

Szállítási költségek:

 • Személyes átvétel esetén ingyenes.
 • FoxPost házhozszállítás – bruttó 2400 Ft-tól  
 • FoxPost csomagautomatás átvétel – bruttó 1150 Ft-tól

Szállítási határidők:

FoxPost házhozszállítás – nem időgarantált (átlagosan 2-4 munkanap)
Az összeg megérkezését követő első munkanap adjuk át a futárszolgálat részére a csomagot. Amennyiben hétfő és csütörtök között, munkanapokon, délelőtt 11 óráig beérkezik az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. bankszámlájára az összeg, a csomag feladására még aznap lehetőség van. 

FoxPost csomagautomatás átvétel (átlagosan 1-3 munkanap) – Rendszerint a csomag feladásának napjától számított 1-3 munkanapon belül megérkezik a csomag az automatába, melyről SMS-es értesítés is érkezik. 

Rendelés lemondása, vásárlástól való elállás joga

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20.§-29.§ értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól az átvételtől számított 14 napon belül. A sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza az Inform Kiadó és Nyomda Kft. címére (1149 Budapest, Angol u. 34.), és a megérkezésétől számított 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) és a kiszállítási költség árát. A visszatérítés nem vonatkozik  a visszaküldés szállítási költségére. A visszatérítéseket átutalással fizetjük meg vevőinknek, ezért kérjük elállási nyilatkozatuk mellé mellékeljék azt a bankszámlaszámot is, melyre kérik az összegek jóváírását.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli amennyiben azt az átvételtől számított 5 munkanapon belül jelzi munkatársunk irányába.

A vételár mindig a kiválasztott áru vagy szolgáltatás mellett feltüntetett ár. A webáruházban feltüntetett árak az általános forgalmi adót tartalmazzák. Amennyiben a terméket, illetve szolgáltatást egyéb közterhek is terhelik, a feltüntetett árak ezeket is tartalmazzák.

Eladó fenntartja a webáruházban feltüntetett árak változtatásának jogát azzal, hogy a változtatás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A változtatás a már megrendelt áruk és szolgáltatások vételárát nem befolyásolja, kivéve a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott esetekben.

A webáruházban feltüntetett árak már tartalmazzák a járulékos költségeket, különös tekintettel a vételár kiegyenlítésével kapcsolatos díjakra, csomagolási költségekre. E járulékos költségek Vevőt terhelik, az elfogadott megrendelés teljes vételára a termékeknek és szolgáltatásoknak a járulékos költségekkel növelt vételára.

Ügyfélszolgálat
Bármilyen kérdéssel, észrevétellel kapcsolatban forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz:
Hétfő-csütörtök 7:00 és 15:00 óra között a +36 20 556 3170 telefonszámon,
vagy a hello@informstudio.hu e-mail címen.

Levelezési cím: Inform Kiadó és Nyomda Kft. 1149 Budapest, Angol u. 34. 5 . épület

Budapest, 2021. május 25. 

 

Általános szerződési feltételek az elektronikus kiadványok megvásárlásával kapcsolatban

A www.informstudio.hu és a www.informkiado.hu az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. által működtetett webáruház. A honlapon található szöveges, képes és más jellegű anyagok szerzői jogilag védettek. Felhasználásuk, illetve a honlapon található minden egyéb anyag (grafika, szöveg stb.) kereskedelmi célú másolása és továbbítása az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. engedélyéhez kötött.

A webáruház e-könyveket és nyomtatott könyveket, (a továbbiakban: tartalmak) forgalmaz. E kulturális tartalmak megvásárlásuk után azonnal letölthetők és használhatók, illetve nyomtatott könyvek a gyártás után szállítandók.
Az egyes tartalmak fájlformátumairól, jellemzőiről a portál megfelelő rovataiban tájékozódhat. Kérjük, az első vásárlás előtt olvassa el üzletszabályzatunkat az alábbiakban.

Árak

Az www.informstudio.hu és www.informkiado.hu oldalon a fizetés minden esetben forint alapon működik.

Általános felhasználási feltételek

A www.informstudio.hu és a www.informkiado.hu oldalakon található tartalmak megvásárlása Önt arra jogosítja fel, hogy a tartalmat személyi számítógépén és egyéb multimédiás készülékein használja és tárolja, a saját háztartásában használt egyéb lejátszó-eszközökre átmásolja, illetve egy darab biztonsági másolatot készítsen. A felsorolt eszközökön tárolt tartalmak a személyes felhasználást meghaladóan kizárólag térítésmentes oktatási célú demonstráció esetén használhatók fel.

Minden, az itt megjelölt körön kívül terjedő felhasználás a portál felhasználási jogát, valamint a szerzői jogot sérti, ezért a portál üzemeltetői a jogsértő magatartással szemben jogi eszközökkel lépnek fel. Különösen tiltott a megvásárolt tartalmakat hordozó állományok (fájlok) visszafejtése, módosítása, a tartalmak sokszorítása bármely reprodukciós eljárással, térítésmentesen vagy ellenérték fejében történő terjesztése, bérbeadása.

Ki vásárolhat e-könyvet a portálon?

A honlapon regisztrált, bejelentkezett látogatók vásárolhatnak. A megrendelés elküldésével Ön elfogadja az ezen üzletszabályzatban és az egyes tartalomtípusok aloldalain olvasható felhasználási feltételeket.  A megvásárolt tartalmak jogtisztaságát Ön a visszaigazoló levélhez mellékelt, kinyomtatható visszaigazolással és számlával igazolhatja.

Regisztráció, bejelentkezés, adatmódosítás

Az oldalon való e-könyv vásárlás regisztrációhoz kötött. A regisztráció után az adatait szabadon módosíthatja.

Figyelem! A hibásan, figyelmetlenül kitöltött adatokból eredő esetleges károkért a nem vállalunk felelősséget! Kérjük, jelszavát bizalmasan kezelje és gondoskodjon arról, hogy ne kerülhessen illetéktelen kezekbe. A jelszó kezelésével kapcsolatos esetleges károkért nem vállalunk felelősséget.

A regisztrációval a felhasználó elfogadja a hírlevélre való feliratkozást.

Fontos tudnivalók a letöltésről

A megvásárolt tartalmakat korlátlan számban töltheti le. Egy e-könyv megvásárlása lehetőséget ad az összes e-könyv formátum letöltésére.

Fizetési módok és számlázás

A honlapon kiválasztott, kosárba helyezett és megrendelt tartalmak vételárát banki előreutalással, kuponnal vagy bankkártyával (barionnal) lehet megvásárolni. Az INFORM Kiadó szerzőinek szerzői jutalékkal nem lehet vásárolni az oldalon.

Bankkártyás fizetés

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Az eladó adatai:

INFORM Kiadó és Nyomda Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-164360
Adószám: 10705782-2-42.
Cím: 1149 Budapest, Angol u. 34.

A számlát a vásárló e-mailben kapja meg. Kérjük, ellenőrizze SPAM mappáját is!

Szállítás

A vásárolt e-könyveket a vásárló letöltheti vásárlás után a honlapról, melyről e-mailben tájékoztatjuk.

Megrendelés lemondása

Megrendelés lemondása kizárólag írásban lehetséges az shop(kukac)informstudio.hu e-mail-címre  küldött levélben, a megrendelés azonosító számának megadásával. Egy megrendelés csak egészében mondható le. Például: ha az adott megrendelés hat különféle könyvet tartalmazott, a megrendelés lemondása mind a hat címre vonatkozik. A megrendelés lemondását követően az INFORM Kiadó képviselője írásban értesíti a megrendelőt arról, hogy a megrendelést töröltük adatbázisunkból. Amennyiben a megrendeléshez kapcsolódó vételár kifizetése megtörtént, a kifizetett összeget visszautaljuk a vevőnek.

A megrendelések lemondása a 45/2014(II.26) Kormányrendelet és ennek kapcsán a 19/2014(IV.29) NGM rendelettel összehangoltan történik.

A vásárló a vásárlásával egyidőben és az üzletszabályzat elfogadásával nyilatkozik arról, hogy a 45/2014(II.26) Kormányrendelet 29. § értelmében a nem tárgyi adathordozón történt ekönyv vásárlása során eláll a felmondási és elállási szándékától.

Jogi nyilatkozat

Az INFORM Kiadó és Nyomda Kft. mint a www.informstudio.hu és www.informkiado.hu portál létrehozója, fenntartója és üzemeltetője, kijelenti, hogy a szerzői jogilag védett tartalmakat kizárólag a jogtulajdonosokkal kötött szerződések alapján forgalmazza, és garantálja e tartalmak jogtisztaságát. Az igazolhatóan a www.informstudio.hu és www.informkiado.hu oldalakról, regisztrált vevő által letöltött tartalom esetében a portál fenntartója szavatolja, hogy harmadik személy nem lép fel jogdíj-igénnyel a vásárló irányában.

Budapest, 2022. november 24.