Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Az agrártámogatási rendszer adaptációja

3660 Ft

Szerző(k), szerkesztő(k): Vásáry Miklós

Kiadó: Agroinform Kiadó

Oldalszám: 238

Méret: 168×238 mm

Kategóriák:

Leírás

Tartalom

A Közös Agrárpolitika, mint az Európai Közösség egyik legjelentősebb közös politikája az elmúlt közel két évtizedben jelentős változásokon ment keresztül. Ennek keretében, a sürgető belső és külső kihívásokra adott válaszreakciók kialakítása érdekében megfogalmazott reformszakaszok eszköztárában, kiemelt szerephez jutottak a közvetlen támogatások.

A könyv részletesen bemutatja a támogatások elméleti alapjait, működési mechanizmusát, a KAP reformok fejlődése során betöltött szerepét, megjelenési formáit, valamint az egységes gazdaságtámogatási rendszert: a felépítését és a nemzeti implementáció sajátosságainak újszerű rendszerezését.
A nemzeti implementációk sorában Németország példáján keresztül plasztikusan szemlélteti a modell sajátosságait, amely az előnyként megfogalmazható szerkezeti átalakítás, a modernizáció, a hatékonyságnövelés és legitimációs problémák további fennmaradása.
A hazai agrárcsatlakozási tárgyalások előzményeinek, feltételeinek és eredményeinek elemzése után a hazai támogatási rendszer átfogó átrendeződéssel járó adaptációjának értékelésére kerül sor.

További információk

Tömeg 0.6 kg
Méretek 168 × 238 mm
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email