Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Akác sarjerdő-gazdálkodás

2360 Ft

Szerző(k), szerkesztő(k): Dr. Rédei Károly
Kiadó: Agroinform Kiadó
Oldalszám: 92
Méret: 142×198 mm
Kategóriák ,

Leírás

Tartalom

Jelen kiadvány az akác sarjerdő-gazdálkodás ismérveit rend-szerszerû keretbe foglalva mutatja be mértékadó szakirodalmi hátérrel, valamint a felhalmozott gyakorlati tapasztalatok és az újabb kutatás-fejlesztési és innovatív eredmények tükrében. A tárgyalt termesztési technológia ugyan régóta eredményesen alkalmazott a magyar akáctermesztésben, mindezek ellenére szerző hézagpótlónak is szánja munkáját a fafajjal való mind eredményesebb, a fatermesztés minőségi követelményeit is hatékonyan figyelembe vevő gazdálkodást segítően.

Az akáctermesztés elismertségét nagyban segítette az a tény, hogy 2014-ben az akácot és az akácmézet az időközben megalakult Akáckoalíció hathatós segítségével hungarikummá nyilvánították. A teljességet jelentette volna, ha ugyanezt az elismerést a fafaj termesztési technológiája is megkapja. Mindez természetesen nem befolyásolja azt a nemzetközi ismertséget és elismertséget, amelyet a magyar akáctermesztés és a kapcsolódó kutató-fejlesztő tevékenység az elmúlt évtizedekben joggal vívott ki magának.

Szerző azzal a hittel bocsátja útjára e könyvet, hogy annak olvasója időtálló, jól áttekinthető, ugyanakkor gyakorlatorientált és innovatív eredményeket is magába foglaló ismeretekhez jut. A kézikönyv célját tekintve nem kizárólagosan csak a szakemberekhez kíván szólni, hanem azokhoz is, akiknek munkája bármely módon kapcsolódik az akác sarjerdő-gazdálkodáshoz.

Dr. Rédei Károly

További információk

Tömeg 0,2 kg
Méretek 142 × 197 mm
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email