Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Ágyas pálinkák – Likőrök és gyógykeserűk

3860 Ft

Szerző(k), szerkesztő(k): Walter Gaigg
Kiadó: Agroinform Kiadó
Oldalszám: 152
Méret: 165×220 mm

Leírás

Tartalom

Hazai gyógynövényekből, virágokból, bo­gyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítsé­gével az olvasónak garantálhatóan si­kerül­het saját készítményét „meg­alkotnia”.
A könyvben található száz recept többnyire klasszikus ágyas pálinkákra és likőrökre, de ritkaság­számba menő különlegességekre is vo­nat­kozik.
A receptek ízhatásuk szempontjából széles skálán mozognak, mely skála az almapálinkától és
a bükkfalevéllikőrtől kezdve a cickafarkpezsgőn és a bodzaboron át a gyermekláncfűlikőrig és a cirbolyafenyő-pá­lin­káig terjed. Ennek megfelelően a végtermék fanyar, gyümölcsös és édes ízhatású lehet. De megemlíthetjük az üvegben növekvő-érő vilmoskörtét, a zölddiót, sőt az olyan gyógy- és fűszernövényeket, mint a borsmenta, az útifű és a kömény, melyek alkoholos áztatásával módfelett ízletes likőrök készíthetők.

A tartalomból:

ágyas pálinkák és likőrök
ágyas pálinkák készítése: eszközök,
készülékek, ízesítendő alkoholok, ízesítőül szánt gyümölcsök, cukrozás, fűszerezés, szűrés, tárolás
borkészítési útmutató
pezsgő- vagy habzóbor-készítési útmutató
receptgyűjtemény, amely az aszatpálinkától a szilvalikőrig és az olyan klasszikus készítményekig terjed, mint a konyakos tojáslikőr, a kávélikőr, a narancslikőr vagy a sörlikőr

További információk

Tömeg 0,45 kg
Méretek 165 × 220 mm
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email