Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Kutatások a Tokaji Borvidéken 2011-2014.

minositett hibrid_voros_feherbor

Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet ismeretterjesztő kiadványa 2014

Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet ilyen elnevezéssel 2014. augusztusában tölti be a harmadik életévét. Más néven azonban több mint félévszázados múltra tekint vissza. Egy kutatóintézet életében soknak számít az az átszervezés, amit már meg kellett élnie az intézetnek. Most azonban optimistán tekintünk a világba, és reméljük, hogy már csak a folyamatos építkezés következtében lesznek változások életünkben.

A három évvel ezelôtti induláskor szinte a semmiből kellett felépíteni egy intézetet, mely folyamatnak még nagyon is az elején járunk. Az első pillanattól célként fogalmazódott meg azonban, hogy életünk minden mozzanatáról, a kutatások minden hasznosítható eredményéről tájékoztatjuk a termelőket és az érdeklődőket. Olyan intézet akartunk lenni, amely szerves egysége Tokaj-Hegyalja fejlődésének, és nemcsak elvont kutatásokat végzünk, hanem beilleszkedünk a borvidék életébe. Ez talán sikerült. Havonta megjelentettük „Szőlő-levél” címmel elektronikus folyóiratunkat, amely nagyon sok emberhez jutott el. A honlapunkon a korábbi számok is olvashatóak. Tapasztaltuk azonban, hogy sokan mégsem olvassák az elfoglaltságuk vagy a számítógéptôl való idegenkedésük miatt. Úgy döntöttünk tehát, hogy nyomtatott formában is, kissé átszerkesztve, aktualizálva közreadjuk, hogy az intézetben milyen kutatások zajlanak, és ez alatt a rövid idő alatt melyek azok az eredmények, melyek érdeklődésre tarthatnak számot. Ez a kiadvány tehát nem egy tudományos publikáció, hanem egy ismeretterjesztô kiadvány, mely sok mindennel foglalkozik, és talán felkelti az érdeklôdést, és az olvasó jobban elmélyül az egyes témákban, amihez mi is szívesen segítséget nyújtunk.

Kellemes időtöltést kívánok tehát az olvasáshoz, abban a reményben, hogy sok újat is tudunk mondani, mely talán még a mindennapokban is felhasználható!

Bihari Zoltán

igazgató

Vissza

Cikkek még...

agroadmin

Elmélet és gyakorlat ötvözete

A szarvasi műtrágyázási tartamkísérleteket mintegy 30 éve állították be, 4-4 N-, P- és K-ellátottsági szinten, 64 trágyázási kezeléssel, évente négy növénnyel, kiterített vetésforgóban. A minőségi

Tovább olvasom »