Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Gyomkonyha

Gyomkonyha_borito
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Bármilyen zord is az idő itt a nyitnikék!
Az első növények között van a salátaboglárka és a medvehagyma, de a Gyomkonyha c.könyvben a pitypang is megtalálható, valamint nem elhanyagolható, hogy a csipkebogyó is gyűjthető míg a vadak le ne legelik. Teája C-vitaminban gazdag, amely a téli rosszkedv és széndidrátfüggőség esetén is ajánlható.
Újabb formában szószként ugyanazt a hatást érhetjük el, mintha teáját innánk:

Csipkebogyószósz:
5 dkg vajban 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát megpirítunk. 3 dl vörösborral felöntjük és felforraljuk. 2–3 evőkanálnyi csipkebogyólekvárt teszünk hozzá, hogy besűrűsödjön. Fél citrom levével ízesítjük. Vadhúsok mellé javasoljuk. (Recept a Gyomkonyha c.könyvben)

A csipkebogyószószt tálalhatjuk rizs körettel, hajdinával, esetleg pirított majd főtt kölessel, illetve a könyvben ajánlott medvehagymás szendviccsel.

A könyv nem kifejezetten vegetáriánusoknak íródott, de könnyen találhatunk benne nekik való recepteket, vagy helyettesíthetjük némelyik összetevőt növényi alapanyaggal.

Cikkek még...

Figyelem!
agroadmin

Tájékoztatás működésünkkel kapcsolatban

Kedves Régi és Új Megrendelőink, Ügyfeleink, Partnereink!
Sajnálatos módon a koronavírus szele a nyomdaipari szektort is elérte. Tekintettel a kialakult helyzetre, társaságunk köteles minden tőle telhetőt megtenni dolgozói, vevői, parnerei és családtagjai, tehát mindannyiunk védelmében.

Tovább olvasom »