Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Gyomkonyha

Gyomkonyha_borito

Bármilyen zord is az idő itt a nyitnikék!
Az első növények között van a salátaboglárka és a medvehagyma, de a Gyomkonyha c.könyvben a pitypang is megtalálható, valamint nem elhanyagolható, hogy a csipkebogyó is gyűjthető míg a vadak le ne legelik. Teája C-vitaminban gazdag, amely a téli rosszkedv és széndidrátfüggőség esetén is ajánlható.
Újabb formában szószként ugyanazt a hatást érhetjük el, mintha teáját innánk:

Csipkebogyószósz:
5 dkg vajban 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát megpirítunk. 3 dl vörösborral felöntjük és felforraljuk. 2–3 evőkanálnyi csipkebogyólekvárt teszünk hozzá, hogy besűrűsödjön. Fél citrom levével ízesítjük. Vadhúsok mellé javasoljuk. (Recept a Gyomkonyha c.könyvben)

A csipkebogyószószt tálalhatjuk rizs körettel, hajdinával, esetleg pirított majd főtt kölessel, illetve a könyvben ajánlott medvehagymás szendviccsel.

A könyv nem kifejezetten vegetáriánusoknak íródott, de könnyen találhatunk benne nekik való recepteket, vagy helyettesíthetjük némelyik összetevőt növényi alapanyaggal.

Cikkek még...

Sándor Anna

Újpest faipara

Az Inform Kiadó legújabb könyve faiparunk törénetéről! Fejezetek Újpest asztalosságának,  fa- és bútoriparának 19. és 20. századi történetéből Szerző: Tóth Sándor László Megrendelhető: https://www.informstudio.hu/termek/ujpest-faipara/

Tovább olvasom »
agroadmin

Könyvajánló

Megjelent az Erdészeti Lapok legújabb számában – Dr. Bach István tollából A ,,Szelektált akácfajták termesztési technológiája” című kismonográfiáról A hazai akáctermesztés jelentőségét, hungarikum besorolását minden

Tovább olvasom »