Barion Pixel

Könyvkiadás & kereskedelem ‒ Grafikai tervezés & nyomdai szolgáltatások

Hal a fazékban

2500 Ft

2 készleten

Írta: Thomann János, Horváth György
Kiadó: Agrárminisztérium, Halgazdálkodási Főosztály
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 159
Méret: 148×210 mm
Kötés: Puha tábla
Kategóriák:

Leírás

TARTALOMJEGYZÉK

  • Így tedd konyhakésszé a halat! 11
  • Halászlevek 15

Alföldi halászlé………………………………… 16

Dömsödi halászlé…………………………….. 16

Ernő halászlévé……………………………….. 17

Fajszi halászlé…………………………………… 17

Francia halászlé……………………………….. 18

Gombás pontyhalászlé……………………. 18

Halászlé 1………………………………………… 19

Halászlé II………………………………………… 19

Halászlé III………………………………………. 20

Halászlé IV………………………………………. 20

Halászlé bajai módra……………………….. 21

Halászlé bográcsban……………………….. 22

Halászlé erdélyiesen………………………… 23

Halászlé kuktában (szegedi)……………. 23

Korhely halászlé……………………………… 24

Kömlődi halászlé…………………………….. 25

Norvég halászlé………………………………. 25

Pontyhalászlé 1……………………………….. 25

Pontyhalászlé II……………………………….. 26

Pontyhalászlé III……………………………… 26

Pontyhalászlé IV……………………………… 27

Regős halászlé…………………………………. 27

Sonkádi halászlé……………………………….. 28

Szegedi halászlé………………………………. 28

Szekszárdi halászlé………………………….. 29

Tiszai halászlé………………………………….. 30

  • Hallevesek 31

Áttört halleves………………………………….. 32

Barátleves………………………………………… 32

Böjti halikra leves…………………………….. 33

Burgenlandi halleves………………………. 33

Citromos raguleves amurból…………… 34

Dippe-i fazék (francia)……………………. 35

Ebrói halkrémleves…………………………. 35

Erőleves halból……………………………….. 36

Fejedelmi csemege…………………………… 36

Finn halleves……………………………………. 37

Flamand halleves…………………………….. 37

Fokhagymás keszegleves……………….. 37

Halas krémleves………………………………. 38

Halbél leves……………………………………… 38

Halgombóc leves…………………………….. 39

Halikra leves 1…………………………………. 40

Halikra leves II………………………………… 40

Halleves 1………………………………………… 40

Halleves II……………………………………….. 41

Halleves III………………………………………. 41

Halleves IV. ……………………………………. 42

Halleves V. (régi magyar étel)…………. 42

Halleves alföldiesen amurból………….. 43

Halleves busával……………………………… 44

Halleves Derrich módra………………….. 44

Halleves Eila módra………………………… 44

Halleves korpás ciberével (erdélyi)…………………………. 45

Halleves szakács módra…………………… 45

Halleves tengerész módra……………….. 46

Halleves vörösborral……………………….. 46

Horgásztea oroszosán……………………… 47

Ikrás halleves…………………………………… 47

Jeramai halleves (spanyol)………………. 47

Kalakeitto (finn)………………………………. 48

Kanadai halleves……………………………… 48

Káposztás halikraleves…………………….. 48

Káposztás halleves…………………………… 49

Kecsegeleves 1………………………………… 50

Kecsegeleves II……………………………….. 51

Magyaros halgombóc leves……………. 51

Marseilles-i halleves…………………………. 52

Pikáns halleves………………………………… 53

Pontyleves……………………………………….. 53

Regensburgi halleves ikrafelfújttal…………………………………… 53

Révfalusi regőslé……………………………… 54

Savanyú halleves…………………………….. 54

Szegedi hal halászosan……………………. 55

Tápéi halleves………………………………….. 55

Tejfölös halleves……………………………… 55

Tengeri halleves (hawaii)………………… 56

Tonhalleves……………………………………… 56

Töltött-csuka halleves………………………. 57

Vegyes halleves (spanyol)………………. 57

Vigói halkrémleves………………………….. 58

Zöldséges halleves…………………………… 58

  • Halpaprikások és halgulyások 59

Gulyás apró halból………………………….. 60

Halgulyás…………….. …………………………. 60

Halpaprikás…………. ;………………………….. 6l

Halpaprikás pontyból……………………… 62

Halpaprikás vegyes halból………………. 62

Hosszú levü halpaprikás………………….. 62

Kalocsai halgulyás…………………………… 63

Káposztás-babos ponty…………………… 64

Paprikás hal gombásán……………………. 65

Pörkölt ponty…………………………………… 65

Sárréti pontypaprikás………………………. 65

Szentendrei halpaprikás…………………… 66

Tejfeles halpaprikás…………………………. 66

Vörösboros harcsapörkölt………………. 67

  • Pisztrángételek 68

Aszús pisztráng (régi magyar halétel)……………………… 69

Cármenesi töltött pisztráng (spanyol)……………………………………….. 69

Kékre főtt pisztráng…………………………. 69

Mandulás pisztráng………………………….. 70

Pisztráng alufóliában……………………….. 71

Pisztráng borban 1…………………………… 71

Pisztráng borban II………………………….. 71

Pisztráng edényben…………………………. 72

Pisztráng fokhagymásán (régi magyar étel)………………………….. 72

Pisztráng hollandi mártásban…………… 72

Pisztráng magyarosan (régi magyar étel)………………………….. 73

Pisztráng mandulás mártással…………… 73

Pisztráng mártásban…………………………. 74

Pisztráng pezsgőben (francia)…………. 74

Pisztráng roston……………………………….. 74

Pisztráng sütve…………………………………. 76

Pisztráng tejfölös mártással……………….. 76

Pisztráng tejszínes gombamártással…………………………….. 77

Pisztráng tokaji borban……………………. 77

Pisztráng vincellér módon………………. 78

Skandináv pisztráng……………………….. 78

Sonkás pisztráng……………………………… 79

Sóban sült pisztráng hagymával.. 79

  • Csukaételek 80

Csuka diszkoszban, májjal töltve…………………………………… 82

Csukafiié spenótmártáson……………….. 82

Sült csuka gesztenyével, céklával, kéksajttal………………………… 83

Székelyes csuka tormás mártással  84

  • Süllőételek 85

Balatoni fogas jóasszony módra….86

Balatoni süllő egészben…………………… 86

Balatoni süllő roston sütve………………. 86

Egészben sült süllő 1……………………….. 87

Egészben sült süllő II………………………. 88

Fogas a’la Morny……………………………. 88

Fogas admirális módra…………………….. 88

Fogas bíbornok módon………………….. 89

Fogas bormártással………………………….. 89

Fogas Chancelier módon………………… 90

Fogas Chambord módra…………………. 90

Fogas Dugléré módon (francia)………. 91

Fogas finom mártással……………………… 91

Fogas Florentine módon…………………… 92

Fogas füredi módra…………………………. 92

Fogas gomba mártással……………………. 93

Fogas mártással………………………………… 93

Fogas molnárné módon………………….. 93

Fogas nagykövet módra…………………. 94

Fogas Orly módon………………………….. 94

Fogas oroszosán……………………………… 94

Fogas párizsi módon……………………….. 95

Fogas spárgával………………………………. 95

Fogas szeletek

Jean Bart módra……………………………. 96

Fogas Walewszka módon………………. 96

Gombás fogas…………………………………. 97

Gombás göngyölt süllő…………………… 97

Keszthelyi fogasszeletek………………….. 98

Polgári fogasfiié………………………………. 98

Sajtos fogasfiié…………………………………. 99

Süllő a’ la Termidor………………………… 99

Süllő ádám módra…………………………… 99

Süllő ásványiasan…………………………….. 100

Süllő bakonyi módra………………………. 100

Süllő bormártásban……………………….. 101

Süllő fehérborban (francia)………….. 101

Süllő flamand módra……………………….. 102

Süllő főzve………………………………………. 102

Süllő paprikásán……………………………. 103

Süllő sáfrányos mártásban…………….. 103

Süllő tormával………………………………….. 104

Süllő töltve (régi magyar étel)……….. 104

Süllő vajban………………………………….. 104

Süllőfiié bakonyi módra……………….. 105

Süllőfiié jóasszony módra…………….. 105

Süllőtekercs gombás mártással… 106

Szardellás süllő…………………………………. 106

Töltött fogas vincellér módon………. 107

Töltött rakott süllő…………………………. 107

  • Harcsaételek 109

Bátyus hal zöldséggel……………………. 110

Gombás boros harcsa……………………. 110

Harcsa spenótos sajtártásban…………. 110

Harcsaszelet citrommártással,  zöldségcsipsszel………………………….. 112

Harcsaszelet gombamártással………… 113

Káposztás harcsa…………………………… 115

Sajtos harcsa paradicsomágyon… 115

  1. Pontyételek 116

Bagdadi ponty fokhagymás tejben………………………………………….. 117

Burgonyás ponty parasztosan………. 117

Datolyás ponty (arab)…………………… 117

Dorozsmai molnárponty………………. 118

Dorozsmai pontyfiié……………………… 118

Drávái pontyderék……………………….. 120

Erdélyi fejedelmek kedvence……….. 120

Fokhagymás ponty………………………. 120

Forrázott ponty……………………………… 121

Francia ponty………………………………… 121

Fűszeres pontyfiié…………………………. 122

Gombás pontyszelet……………………… 122

Gombával tűzdelt ponty……………….. 122

Gőzölt ponty édes-savanyú mártásban……………………………………. 123

Gyümölcsös pontytál……………………. 123

Halszoljanka pontyból………………….. 124

Horgászpecsenye………………………….. 124

Horgászponty……………………………….. 125

Kalocsai ponty………………………………. 125

Lengyel ponty………………………………. 125

Marináta (erdélyi)………………………….. 126

Mátyás-ponty………………………………… 126

Nyárson sült ponty egészben………… 127

Paprikás ponty 1…………………………… 127

Paprikás ponty II…………………………… 127

Ponty Chambord módon………………… 128

Ponty barnamártásban…………………….. 128

Ponty bormártással (erdélyi)………….. 129

Ponty budai módra……………………….. 129

Ponty bundában…………………………… 129

Ponty burgonyával………………………. 130

Ponty darnai módra………………………. 130

Ponty egytálétel (erdélyi)…………………. 130

Ponty erdélyiesen………………………….. 131

Ponty fekete mártásban…………………. 131

Ponty forrázva tárkonyos mártással……………………………………… 132

Ponty francia módra burgonyával…………………………………. 132

Ponty fűszermártással……………………. 132

Ponty gombával töltve (erdélyi) ..133

Ponty jóasszony módra………………… 133

Ponty kapormártással……………………. 134

Ponty káposztásán………………………… 134

Ponty különleges módra………………. 135

Ponty oroszosán 1………………………… 135

Ponty oroszosán II………………………… 135

Ponty pakia módra (bolgár)……………. 136

Ponty paradicsommártással…………… 136

Ponty rétes…………………………………….. 137

Ponty roston sütve………………………… 137

Ponty szardellásan…………………………. 138

Ponty szilvával………………………………. 138

Ponty szolnoki módra……………………… 138

Ponty tojásmártásban…………………….. 139

Ponty vajban…………………………………. 139

Ponty varsói módra………………………. 139

Ponty vörösborban…………………………. 140

Pontyfiié burgonyában sütve……….. 140

Ponty ragu…………………………………….. 141

Ponty tej sajtos tésztában……………….. 141

Pontyvagdalt sütve……………………….. 141

Rakott ponty burgonyával……………… 142

Rácponty 1………………………………………. 142

Rácponty II…………………………………… 143

Rácponty III. ………………………………… 143

Rácponty IV…………………………………. 144

Rácponty háziasán………………………… 144

Részeges ponty……………………………… 145

Sajtos ponty…………………………………… 145

Sörben párolt ponty……………………… 146……….

Szalonnás ponty 1………………………… 146

Szalonnás ponty II………………………… 146……….

Szalonnás ponty III………………………. 147

Szegedi ponty……………………………… 148

Szömörcsög (gombóc) pontyból (régi magyar halétel)…………………… 148

Tejfölös-gombás ponty………………… 149

Tejfölös ponty 1……………………………. 149

Tejfölös ponty II……………………………… 150

Tiszai pityókás ponty………………………. 150

Töltött ponty…………………………………. 150

Töltött ponty erdélyiesen…………………. 151

Tűzdelt ponty…………………………………… 151

Zöldborsós ponty…………………………….. 152

Zöldséges ponty………………………………. 152

Zöldséges ponty mártással……………….. 152

Vajban párolt pontyfiié burgonyával

  • Sügér-, amur- és kárászételek 154

Fűszeres grillezett amur………………….. 155

Sajtos rántott sügér…………………………. 156

Sügér fasírt (régi magyar étel)……….. 156

Sügér Győrből………………………………. 157

Sügér hagymásán sütve………………… 157

Sügér vajban…………………………………. 157

Parázson sült kárász………………………….. 158

Portugál-hal…………………………………… 159

 

SZALONNÁS PONTY III.

Hozzávalók: 8 db pontyszelet, 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 késhegynyi édes-nemes pirospaprika, só.

A szeleteket sós vízben megfőzzük. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk. Megpirítjuk rajta a lereszelt hagymát, belekeverjük a pirospaprikát és felengedjük a hal főzőlevével, Amikor felforrt, belerakjuk a halszeleteket és még egyszer átforraljuk.

A lével együtt forrón galuskával tálaljuk.

 

 

További információk

Méretek 148 × 210 mm
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email