Nyomdai szolgáltatás

Ofszet nyomdai eljárással bármilyen elképzelését megvalósítjuk, kívánságára egyedi technológiával exkluzívabbá tesszük (fóliázás, laminálás, ofszet lakkozás).

Előkészítés:
Nyomdánk grafikai stúdió részlegével szeretné tökéletesen kiszolgálni a megrendelői igényeket. A stúdió munkatársai teljes körű nyomdai előkészítést végeznek a digitális anyag szerkesztésével, színrebontásával, tördelésével. Macintosh gépeinken adathordozón, elektronikus kapcsolaton keresztül is tudunk anyagot fogadni.
A stúdió a megrendelő elképzelését a hozott szöveg és képanyag felhasználásával megtervezi és nyomtatható változatba szerkeszti és tördeli.

Nyomógépek:
A rendelkezésre álló Heidelberg géppark lehetővé teszi color nyomtatványok nyomtatását B/2 méretben ofszet és műnyomó papírokra. A jól előkészített filmről mindenkor egyenletes minőségre számíthat 70–350 grammos papírra, az első példánytól az utolsóig.

Kötészet:
Kötészeti gépeink (Duplo folyiratkészítő szűkített B/4 méretig, hajtogatógépek 3 hajtásig, összehordó gép, ragasztókötő gép, tűzőgép, vágógépek) lehetővé teszik, hogy házon belül készüljön el teljes egészében a kiadvány.

Árak, határidők:
Árajánlatokat csak pontos adatleírás alapján érdemes készíteni. Nem egy sablon alapján, hanem a legkedvezőbb előállítási feltételekkel.

Szállítás:
Az anyag leadásától számított 5 munkanapon belül. Pontos elkészítési határidőt az ügyféllel történő egyeztetés után az árajánlatokban adjuk meg.

Egy kis segítség, nyomdai alapok

Nyomdai termékek megnevezése:
Akkor jó, ha utal a termék típusára és egyértelműen be lehet vele később azonosítani (pl. termékkatalógus).

Példányszám:
A kész nyomdai termék darabszáma.

Méret:
A kész termék mérete, lehetőleg próbáljuk szabványméretet megadni A/6, A/5, A/4, A/3, A/2, B/6, B/5, B/4, B/3, B/2, LA/4.
Ha a termék szokatlan, különleges formájú, érdemes egy méretezett vázlatot mellékelni.
Az egylapos kiadványok esetén, a kiterített méretet adjuk meg, a hajtott késztermék mérete mellett, ha a hajtások módja szokatlan, érdemes egy méretezett vázlatot mellékelni.

Oldalak száma, terjedelem:
A kiadvány oldalszáma. Ezt minden többoldalas kiadvány esetén (katalógus, újság, könyv) meg kell adni az árajánlatkéréskor.

Anyag:
A termék alapanyagának meghatározása kiegészítve egyéb paraméterekkel, mint a grammsúly. (Segítségül néhány minta: levélpapír 80–100 g, névjegy 250–300 g, szórólap vékony 70 g vagy jobb minőségű 115–150 g, katalógus, prospektus borító 200–300 g.)
Anyagukban színezett, előnyomott anyagok felhasználásához ajánlatos a gyártók által adott pontos megnevezést használni. Többféle alapanyagból álló, termék esetében, értelemszerűen mindegyiket külön-külön meg kell nevezni. (Pl.: belív 80 g ofszet, borító 250 g matt műnyomó)

Színek száma:
A nyomdának a színeket megadhatjuk direkt színekben, ekkor felsoroljuk a használni kívánt színeket, a szabványnak megfelelő PANTONE skála értékekkel, figyelembe véve a bevonatos vagy szívó papírra nyomtatunk.
A 4 színnel nyomtatott anyagok színeit (4 szín color – CMYK) tervezéskor meghatározzuk, a színbontáskor véglegesítjük. Figyelembe kell venni, hogy színes papírra nyomtatáskor a színek torzulnak, például sárga papíron a világoskék zöldet mutat. A színmegadás szabályos módja: az előoldali színek + a hátoldali színek száma. Pl.: 4+4 szín, vagy 1+1szín P Red 032 + P Process Black.

Általánosan használatos papírok:
Ofszet (levél vagy fénymásoló papír anyag), fényes vagy matt műnyomó (színes kiadványok, szórólapok, prospektusok, dossziék anyaga), kreatív papír és karton (igényes levélpapírok, meghívók, névjegyek anyaga).

Kötészet:
Határozzuk meg a kötészeti feladatokat, mint a hajtás (1x, 2x, Z-hajtás), tűzés (1x, 2x, omegakapocs), irkafűzés, lyukasztás (2 lyuk, 4 lyuk), spirálozás (fém, ikerspirál, műanyag, előfólia, hátlapkarton), tömbösítés, ragasztás (fejben- oldalt ragasztva), stancolás, dombornyomás, fóliázás (fényes, matt) stb.

RSS
Follow by Email